Postoje već razne varijante ovog jela. Ipak za sjajan rezultat i ukus dovoljna su samo tri odnosno četiri sastojka ukoliko računamo ulje. Dakle potrebno vam je:
- Četiri veze mladog ili tri veće glavice starog crnog luka.
- Jedno pakovanje šampinjona.
- Jedna čaša jogurta
- Ulje po potrebi
- So, vegeta (začin C), biber po ukusu.
Iseckati sitno veze ili glavice crnog luka i staviti u tiganj. Doliti dovoljno ulja da pređe preko luka. Propržiti dok se mladi luk ne skaši ili ako je stari dok ne dobije zlatno žutu boju. Dodati šampinjone dobro oprane i iseckane na sitne kockice. Po potrebi dodati još ulja i prodinstati nekoliko minuta uz stalno mešanje. Dodati so, vegetu, biber. Poklopiti i još malo prodinstati na tihoj vatri. Konačno skinuti sa šporeta sačekati da se malo ohladi i sipati jogurt. Ovo je jelo za četiri osobe. Može se služiti samostalno ili uz makarone, kačamak ali i uz ribu ili pileće meso.
Нема коментара:
Постави коментар