Странице

среда, 8. фебруар 2023.

Pire od crnog luka (za 4 osobe)



  • 1 kg crnog luka
  • 100 g maslaca 
  • 500 g pilećih prsa 
  • 2 kašike pavlake
  • So, biber


Pileća prsa staviti u posudu i preliti vodom tek da prekrije meso, posoliti i poklopiti. Kuvati na laganoj vatri. 
Očistite crni luk, operite i isecite na komade. Kada se belo meso skuva odvojiti 1 dl supe (vode u kom se kuvalo. 
U drugoj posudi zagrejte otprilike 50 g maslaca, dodajte luk, so biber i 1 dl supe. Kuvajte poklopljeno na laganoj vatri jedan sat. Kada je luk kuvan propasirajte ga. Pileća prsa iseckati na sitne komadiće i propržiti na malo ulju ili maslacu i pred kraj prženja dodati dve supene kašike supe i skinuti sa vatre poklopiti i ostaviti da odstoji nekoliko minuta. 
U međuvremenu pomešajte pire od luka i pavlaku i dodajte preostali maslac. 
Na kraju preko pirea naslagati komadiće belog mesa. 





Нема коментара:

Постави коментар