- 1 kg crnog luka
- 100 g maslaca
- 500 g pilećih prsa
- 2 kašike pavlake
- So, biber
Pileća prsa staviti u posudu i preliti vodom tek da prekrije meso, posoliti i poklopiti. Kuvati na laganoj vatri.
Očistite crni luk, operite i isecite na komade. Kada se belo meso skuva odvojiti 1 dl supe (vode u kom se kuvalo.
U drugoj posudi zagrejte otprilike 50 g maslaca, dodajte luk, so biber i 1 dl supe. Kuvajte poklopljeno na laganoj vatri jedan sat. Kada je luk kuvan propasirajte ga. Pileća prsa iseckati na sitne komadiće i propržiti na malo ulju ili maslacu i pred kraj prženja dodati dve supene kašike supe i skinuti sa vatre poklopiti i ostaviti da odstoji nekoliko minuta.
U međuvremenu pomešajte pire od luka i pavlaku i dodajte preostali maslac.
Na kraju preko pirea naslagati komadiće belog mesa.
Нема коментара:
Постави коментар