- 1 kg krompira
- 300 g dimljene slanine
- 500 g šampinjona
- 100 g maslaca
- 1 limun
- 1 dl ulja
- So, biber
Isecite slaninu na štapiće, pa ih kuvajte 5 minuta u vodi pa ih ostavite da se ohlade u vodi. Ocedite i obrišite. Oljušten krompir isecite na kocke. Operite šampinjone, isecite i poprskajte sokom od limuna da ne pocrni.
U tiganju otopiti polovinu maslaca sa uljem. Dodajte krompir i slaninu. Pobiberiti. Pržiti na laganoj vatri.
U drugom tiganju otopite preostali maslac, dodajte šampinjone posolite i dinstajte 10 minuta.
Kada krompir omekša dodati dinstane šampinjone i dobro promešati i poklopite i propržite još desetak minuta.
Servirati uz zelenu salatu.
Нема коментара:
Постави коментар