Странице

уторак, 7. фебруар 2023.


Krompir na šumarski način (za 6 osoba)




  • 1 kg krompira
  • 300 g dimljene slanine
  • 500 g šampinjona
  • 100 g maslaca
  • 1 limun
  • 1 dl ulja
  • So, biber 


Isecite slaninu na štapiće, pa ih kuvajte 5 minuta u vodi pa ih ostavite da se ohlade u vodi. Ocedite i obrišite. Oljušten krompir isecite na kocke. Operite šampinjone, isecite i poprskajte sokom od limuna da ne pocrni. 
U tiganju otopiti polovinu maslaca sa uljem. Dodajte krompir i slaninu. Pobiberiti. Pržiti na laganoj vatri. 
U drugom tiganju otopite preostali maslac, dodajte šampinjone posolite i dinstajte 10 minuta. 
Kada krompir omekša dodati dinstane šampinjone i dobro promešati i poklopite i propržite još desetak minuta. 
Servirati uz zelenu salatu. 












Нема коментара:

Постави коментар