Странице

четвртак, 29. јун 2023.

Punjeni krompir

 



  • 1 kg krompira, oljuštenog i delimično skuvanog 
  • 2 dl pavlake
Fil:
  • 250 grama suvog mesa (šunka, suvi vrat) sitno iseckanog
  • 3 velike kašike peršuna sitno iseckanog
  • 2 tvrdo kuvana jaja, sitno iseckanih
  • 1 - 2 dl pavlake
  • So, biber, začini po ukusu

Krompirima vodoravno odrežete vrh koji sačuvate. Deblji deo krompira izdubite kašičicom, posolite i punite filom. Svaki nafilovani krompir zatvorite njegovim vrhom koji ste sačuvali. Složite ih u uljem podmazanu tepsiju (pleh), prelijte sa kašičicom ulja i pecite na jakoj vatri (200°C), dok budu pečeni i lepo rumeni. 
Prelijte ih pavlakom i ostavite još 10 minuta u pećnici. 

Fil: suvo meso, jaja, peršun, biber, so, začine i pavlaku dobro izmešajte i punite krompira kašičicom. 

Punjene krompire poslužiti još vruće.