- 1 kg krompira, oljuštenog i delimično skuvanog
- 2 dl pavlake
Fil:
- 250 grama suvog mesa (šunka, suvi vrat) sitno iseckanog
- 3 velike kašike peršuna sitno iseckanog
- 2 tvrdo kuvana jaja, sitno iseckanih
- 1 - 2 dl pavlake
- So, biber, začini po ukusu
Krompirima vodoravno odrežete vrh koji sačuvate. Deblji deo krompira izdubite kašičicom, posolite i punite filom. Svaki nafilovani krompir zatvorite njegovim vrhom koji ste sačuvali. Složite ih u uljem podmazanu tepsiju (pleh), prelijte sa kašičicom ulja i pecite na jakoj vatri (200°C), dok budu pečeni i lepo rumeni.
Prelijte ih pavlakom i ostavite još 10 minuta u pećnici.
Fil: suvo meso, jaja, peršun, biber, so, začine i pavlaku dobro izmešajte i punite krompira kašičicom.
Punjene krompire poslužiti još vruće.